Hej! Jag heter Disa!

image42

Jag är Cecilias och Eriks minsting.
Det var tänkt att de skulle skaffa en brun labradorvalp om sex veckor, men istället ringde de på en annons och fick mig!

Jag kommer från Bredbyn, utanför Örnsköldsvik. Här är mina syskon:

Cecilia, Erik och Sendy kom i lördags och hämtade mig.
Jag fick åka svart Saab tillbaka till Umeå, men jag vägrade sitta i bagageutrymmet. Där kunde jag ju inte slicka på matte och stirra på husse när han körde bil, så jag gjorde högljutt klart för dem att jag minsann ville sitta framme vid mattes fötter. Då belönade jag dem med att sluta gnälla.


Det första jag fick göra var att springa runt i gräset utanför det där konstiga stora trekantiga huset vi bor i. Här är en länk som visar hur det såg ut:
http://www.youtube.com/watch?v=vn0EJ3EwR-k

Sen körde matte mig raka vägen till närmsta djuraffär och köpte ett nytt koppel. Hon verkar inte vara så förtjust i knallrosa (som kopplet jag fick av min uppfödare), så jag fick ett svart halsband och ett svart läderkoppel till. Sen fick jag följa med på stan, för matte var tvungen att göra ett par ärenden. Jag fick vara i husses famn hela tiden, och massor med folk (mest tjejer) ville klappa och gulla med mig. Varje gång matte kom ut från en butik satt husse och jag omringad av tjejer. Matte suckade och muttrade något om "hundtricket".

Sen fick jag åka hem och titta på min nya bostad. Där fanns en jättekonstig valp, spinkig, kinkig, den hade lång svans och uppstående öron. Den kallas tydligen för Dolis, och tyckte inte om när jag sprang rakt på den så den välte. Konstigt. Sen började den veva med tassarna. Jag vinkade tillbaka.
Här är två filmer till:
http://www.youtube.com/watch?v=MHRI7uwJm9g
http://www.youtube.com/watch?v=azvcw2hL6cQ


Jag har hunnit hälsa på grannen och hans hund Offan, en terrier som är fullvuxen och ändå mindre än mig. Jätteskum sak. Men snäll. Dolis fortsätter jag leka med, hon brukar antingen veva med tassarna eller springa iväg och hoppa upp på fåtöljer och annat, och sätta sig och titta på mig. Jag måste ta reda på hur hon gör för att komma så högt upp.

Nu måste jag bita i mitt nya tygben, jaga Dolis, få Sendy att leka lite och kela med matte. Sen ska jag nog lägga mig på rygg och sova en timme, så jag orkar leka inkallning med husse. Mycket nu!

Voff voff!


Välkommen till Bobacken Cirkus. Var god, tag plats.

Förra helgen tog jag och Erik en minisemester. Vi överlämnade Dolis i Marias kärleksfulla händer, stoppade in Sendy i baksätet och for till Rimbo. Så här rolig var bilresan:








I Rimbo träffade jag folk och familj, mycket trevligt. Höjdpunkten var söndagens aktivitet:
Bobacken Cirkus. En årlig händelse du inte får missa!

Den går ut på att vi bjuder in folk som vi utnyttjar som mänskligt staket. Vi utrustar folk med pinnar och ställer ut dem runt om hela hagen, sen släpper vi ut små kalvar (små som i ett par hundra kilo) och leker fågelskrämmor så kalvarna inte springer rakt genom stängslet. Kalvarna springer och skuttar med noll motorik, de tvärnitar och backar för diken och grästuvor (mycket tuffa djur), sparkar bakut, springer med all världens fart, de utstöter någon sorts kommunicerande ljud till sina kalvkompisar som för att säga "Fan, det här var nått nytt - kom igen så springer vi! Vänta, ska bara käka gräs först." Denna del är förstås också ett sorts psykologiskt test, där vi kollar om deltagarna runt om i hagen klarar av pressen av att en tjurkalv kommer rusandes rakt emot dem. Det brukar gå bra. Det är först när det kommer uppåt fjorton stycken skenandes som människor börjar skrika och se ut som de skiter knäck.

Naturligtvis smet två kalvar genom taggtrådsstängslet, vilket verkligen är det mest actionfyllda under hela cirkusframträdandet. På andra sidan ställer de sig i ett trädgårdsland och äter av en syrénbuske. Per, husbonden, kommer lugnt stegandes, ingen panik att vi har två tvåhundrakiloskalvar lösa, nej då. Per böjer ner taggtråden, morbror Tobbe motar kalvarna tillbaka in i hagen, och Per säger nåt om att grannen får väl "kratta lite" i trädgårdslandet.

Efteråt bjuds det naturligtvis på korv, saft, te, kaffe och bullar. Svinkallt och regnigt, men mycket trevligt. Som alltid!

Här kommer några bilder, men kvaliteten är sådär. Så går det när du tar (mobil)kort med ena handen och viftar med pinnen åt tjurkalvar med den andra.


Farbror Blå sa hej

Ja, idag när jag hade bråttom hem från föreläsningen, jag skulle hem med bilen, byta om och cykla ner på jobbet, så ser jag en polisbil längre fram på vägen som jag svänger av ifrån, in på min parkering. När jag sen får vänta på en granne som blockerar infarten med sin husvagn, ser jag i backspegeln att polisbilen nu kör in bakom mig. Sådärja, tänkte jag. Antingen har det varit en till misshandel i huset jag bor i, en knarklangare har röjts, eller så vill Farbror Blå ha en pratstund med mig. När jag kör in i carporten och polisen ställer sig precis bakom mig förstår jag att det är det sistnämnda av alternativen.

Jag stänger av bilen och kliver ur. Polisen vinkar inte riktigt åt mig, så jag undrar om han egentligen ville nåt, men jag vill ju inte gärna börja gå och sen ha en polis ropandes efter mig, så jag väntar och iakttar honom. Jodå, han kollar bilens ägare och hemadress. Tamejfan, den var på rätt ställe! Sicken tur då. Ja, och sen vill han att jag ska blåsa, och visa körkort.

Detta är första gången, men jag är inte ett dugg nervös, trevlig polis, jag har inget att dölja, så what the fuck. Men sen vänder han sig mot bilen. Damn! Jag börjar lite sakta ursäkta mig för att skattemärket inte är bytt, men min sambo har inte satt på det än (anledningen minns jag inte nu), men jag har det nya i bilen. Nej, det var inte vad han var ute efter. Han började kolla på däcken. Fuck! "Du, dubbdäck är det inte tid för nu", säger han. "Nej, jag vet, min sambo har börjat ta bort dubbarna, jag kan ringa ner honom från lägenheten om du vill, jag har bråttom på jobbet", häver jag ur mig. God damn it. Jag såg säkert ut som en dum liten flicka som inte vet nåt om bilen jag kör, utan lånar den av en lat kille som kör en bil som är för smutsig för att få fast ett skattemärke på, och med vinterdäck som dubbarna plockas ur och körs vidare på av ekonomiskäl... Så jag står där med ett löjligt leende och hoppas på att mina nya billiga högklackade skor gör sitt jobb.

Jag klarar mig utan böter, och får bara en liten upplysning om att vinterdäck hursomhelst inte är att föredra sommartid. "Eh.. nej..". "Kör försiktigt!" säger han. "Detsamma!", svarar jag. Smått förnärmad går jag upp till lägenheten, öppnar dörren och skäller på Erik som inte fixat däcken. Sen tackar jag (i vanlig ordning) för lånet av bilen.

Min kärlek Skor

Jag kollade runt på några hemsidor för några dagar sedan, för att exempelvis kolla Manolo Blahniks skor för säsongen. Jag blev riktigt kär i "Kucuk"! Ett par högklackade skönheter mestadels i guld, jag såg dem tillsammans med en vit klänning... Ett par andra skor, Sedir, var också något att sukta efter.

På Guccis hemsida hittade jag ett par skor (horsebit nail) - så vackra! 235 dollar, nej men, jag får väl nöja mig med att titta. Jag gjorde det löftet till mig själv, att när jag har råd ska jag köpa skor som kostar mellan 2000-4000 kr. ^^
Här är en (liiiten) bild på den vackra skon....


Det fanns väldigt många fina skor, till väldigt höga priser. Men det kostar inget att drömma... *ler*

Och jag har letat i 1,5 år efter ett par vita högklackade, och i lördags (på en minishoppingtur i Norrtälje) hittade jag äntligen ett par, som dessutom fanns i halva priset-hörnan! Inte riktigt Gucci, men mer passande för min nuvarande studentinkomst, och faktiskt jättesöta!

Den rätta

Finns verkligen han/hon? Den där personen som det stämmer så bra med, som är din andra halva, svaret på ditt livs kärleksgåta? Eller är det bara en tradition som romantiserar monogamin, vilket bakåt i tiden betydde att du tillbringade hela ditt liv med endast en person?

Och nästa fråga, om du inte hittar "den rätta" - är det kört då? Är du dömd att leva ditt liv ensam? Eller finns det möjligtvis flera personer som kandiderar som den rätta?

Jag tror inte på "den rätta". Den personen är en som passar dig i alla lägen, alla faser i livet, dag och natt, sommar som vinter - allt klaffar. Njae, nåt sånt tror inte jag finns. Ingen och inget är perfekt. Man måste faktiskt jobba lite också. Att säga att det bara kommer fungera med "den rätta", att gå och vänta på den personen... Vi människor är faktiskt anpassningsbara, flexibla, föränderliga. Vi är inte pusselbitar, utskurna ur en vacker tavla, som för helhetens skull kräver just den andra pusselbiten som följer våra linjer. Det är i mina ögon en stel, orealistisk och oromantisk vision av kärleken. Att istället lära känna en annan person med alla egenskaper, forma en relation och skapa egna linjer - det tror jag fungerar mer långsiktigt.

Än en gång fick jag frågan om jag har hittat den rätta, om jag har hittat den person jag vill leva resten av livet med. Hur ska jag kunna veta det? Jag är inte synsk, men jag är verklighetstrogen. Nuförtiden är en livslång relation något väldigt ovanligt. Min bror sa en gång att han tror att man i livet går igenom tre faser, och tre kärlekar: en ungdomskärlek, en person du skaffar barn med, och en du tillbringar resten av livet med. Jag tror det är det klokaste han någonsin sagt. Och oavsett om det är sant eller inte, så ger det ändå hopp. Det är inte allt eller inget. Det är inte "den rätta" vs. evigt ensam som gäller. Det finns en tid för allting, och det är nog bara att ta det som det kommer. Den som är rätt nu, är kanske inte rätt sen, och tvärtom. Och jag tror på att det finns flera personer som du skulle kunna formas tillsammans med.

Jag skulle vilja svara att jag har hittat den där personen jag tror är den rätta för mig, att jag har en relation jag tror kommer vara livet ut. Men nuförtiden är en livslång kärleksrelation väldigt ovanligt (om än minst lika vackert). Det jag däremot KAN svara på, är frågan om jag är med rätt person för mig just nu, eller om jag skulle vara lyckligare utan honom (kanske i väntan på en annan "rätt" person) - och svaret är nej.
Jag är precis där jag vill vara, med den jag vill ha.

image19

Lite av varje

Den här helgen har då innehållit det mesta.
Drinkar (trots mitt analyserande inlägg tidigare) kompisar, engelsmän och kiltar (Marks kompisar... jag har inte skrattat så mycket på flera år!), mörk öl, Melodikrysset (jaja, vuxenpoäng bla bla), sol, chips, promenader, Sex and the city, camping- och husvagnssittning (juristsittning = tillställning där jurister ska träffas, äta, klä upp sig, dricka och sjunga. Alltid underhållande!), handlande (mat, men framförallt en till väska *ler*), lunch på stan, carpaccio, och det roligaste av allt - jag är nu officiellt valpmamma! Japp, det är nu bekräftat att jag har blivit med valp, som kommer hem runt fjärde juli. Det blir en brun labradorvalp, dock är det inte klart än vilken av de två bruna valpar som föddes (visas nedan) som blir vår nallebjörn. =)

Också några bilder till detta:

(För fler bilder av mig och Mark i de snygga husvagnsdresserna från temasittningen, kolla bilder på Facebook! =P)






Dagens motivation från Leva # 2

Idag, bakis och sliten efter tre dagars festande, trött efter tre nätter av fem timmars sömn och med en kropp som inte riktigt är på springa-en-runda-humör, sitter jag och går igenom mail.
Jag hade en sisådär elva mail från Facebook som sa "You've been tagged!". Oh shit.
Det var ett veckomail från Funbeat.se, min internetträningsdagbok som talade om för mig att jag festat för mycket och tränat för lite den här veckan. No shit.
Också såklart ett mail rubricerat "Dagens motivation från Leva". More shit. Det löd:

Ge och var flexibel
God morgon! Det vi gör för och mot andra, gör vi också mot oss själva. Ge, ge och ge så kan du aldrig förlora. Du får alltid tillbaka det du ger, men inte alltid som du förväntar dig. Ge och var flexibel.

Pratar Levas energicoach möjligtvis om alla drinkar som bjöds fram och tillbaka igår?

Dagens motivation från Leva

För några månader sen fick mamma mig att prenumerera på "må bra"-mail. Varje morgon får jag ett mail rubricerat "Dagens motivation från Leva" med uppmuntrande och inspirerande ord, och väldigt ofta är det bara ren goja, några rader fina, tomma ord. Men idag förstod jag faktiskt vad Daniel Wennermark Rosell, Levas energicoach, menade med sitt mail. Såhär löd det:

Inre frihet är verklig rikedom
God morgon!
Yttre attribut får dig att känna dig fin, men känslan av att tycka om dig själv är mycket större. Inre frihet är verklig rikedom. Låt inga konstlade behov fängsla dig.


Ja. Man har hört det förut, men kanske inte inlindat i så fina ord. Och jag tänker leva efter de orden idag! Så, inget plugg, inget jobb, inga måsten. Idag har jag tid att låta bli, så jag passar på!
Bara njuta av att vara.

Jag kan se hur du ler, hur du andas stolthet och mod.

Vackra rader av Nordman, "Känner du ljuset".
Du och jag, brorsan! ;-)

image1

Ingen vill lyssna på ekon från förr
ingen kan tro på ditt ord
Det som lyser inom dig finns det ingen som ser
bördan du bär är för stor

Tystnaden ekar fast många hör på
utan att röra en min
Det som skramlar för mycket blir löjets profet
sanningen blir bara din

Jag hör dig tala om dagar av guld
och jag ser dina ögon få liv

Känner du ljuset
landa på dig, jag kan se,
se hur du ler, hur du andas
stolthet och mod och jag ser,
ser dig och tror på ditt ord

Tror på ditt ord

Ingen i världen kan se det du ser
skalet du bär är för hårt
Du försöker tränga igenom till nån
någon som kanske förstår

Alla som vinner förlorar en gång
några förlorar i allt
Och jag vet vad du menar med människans själ
där ligger svaret på allt

Jag har förlorat men vunnit igen
och jag vet vad den kampen är värd

Känner du ljuset
landa på dig, jag kan se,
se hur du ler, hur du andas
stolthet och mod och jag ser,
ser dig och tror på ditt ord

Tror på ditt ord

Alkis vs. alkis?

Det är lite intressant det här med kulturkrock. Och då framförallt människors syn på samma sak. För några månader sen pratade jag med en kille från London (för övrigt en lång mörkhårig ögongodis). Han frågade mig (självklart på engelska) varför vi svenskar blir såna alkisar på helgerna? Och jag gick igång, för det där är något som har stört mig länge.. Okej, jag vill inte dricka whiskey till lunch, jag förstår mig inte på vin till frukost, och att köra efter ett liiitet litet glas? Aldrig! Men OM jag skulle känna för att ta ETT glas vin en tisdagkväll på balkongen och njuta av solen, eller till ett bra teveprogram - då är jag alkis. I alla fall i svenska ögon. Men att dricka sex drinkar på krogen fredag och lördag kväll - helt okej!

Den engelska killen tittade på mig som om jag var en alien. "Det är just det jag menar", sa han. Varför är det allt eller inget som gäller? Är det inte bättre att ta ett glas då och då, än att chocka kroppen var sjunde dag?

Detta stämmer ju också överens med det där att svenskar är rätt ökända på turistorter. Vi super som fan och är stökiga. Vi kan inte med att sitta och njuta av en cocktail. Det verkar som att om vi ändå håller på, ja då kan vi ta i. Hur sunt är det egentligen?

Apropå ämnet så läste jag på nån hemsida att kvinnor kan dricka upp till 16 drinkar (av den svagare sorten) per vecka, och att man för kroppens skull hellre fördelade det på "tre eller flera" dagar. Jag tyckte 16 glas lät väldigt mycket, men jag kunde ju förstå fördelningsteorin. Jag menar, man blir bakis efter en rejäl pubrunda, men inte efter ett glas vin till Desperate housewives. Bara det skvallrar ju om vad kroppen klarar av att ta hand om per tillfälle.

Folk brukar fråga mig hur jag klarar av att ha en dunk brännvin hemma, eller en box vin. "Går du inte och nallar av det?" Hahaha, nej, det gör jag inte. Det är ofta jag är sugen på ett glas vin, men sällan jag tar ett under de "förbjudna dagarna". Mest för att jag inte vill dricka dagen innan jag ska upp till skolan eller jobb. Eller köra bil. Men så brukar jag sluta skratta och fråga tillbaka "Vadå, kan du inte låta bli om du har hemma?" Och svaret är rätt ofta "Nej, har jag en back öl hemma så tar jag, jag har ingen självdisciplin" eller "Jag kör på flaskvin, då vet jag att jag inte kan gå och ta närsomhelst". Hm, okej. Låter smart. Tänk om fler kunde ha sådan självinsikt.

Jag har också svårt med det där att man tar en drink varje dag efter jobbet. Eller varje kväll. Man borde nog verkligen akta sig för att göra alkohol till en del av vardagen. Okej, det är gott. Men om man använder alkohol för att i vardagslivet "komma ner i varv", då är det nog något i sin livssituation man behöver ta tag i.

Men jag bara funderar - hur vore det om vi slutade döma enstaka-drickandet i andra länder och började ta itu med vårt eget supa-bort-skallen-drickande?

Bristande karaktär men stöttande mamma!

Ibland blir jag så less på mig själv. VARFÖR ska jag envisas med att "bara gå och kolla" på väskor och skor? Varför fattar jag aldrig att jag antingen går hem fattigare, eller med en min som säger "mamma, mamma, det är synd om mig, jag fick inga skooooor! *snörvel*".
Herregud.

Det är då det är bra att ha mamma. Jag bekände min senaste synd för henne - att handla för sista hundringen denna vecka. Jag letade en kuvertväska, och naturligtvis hittar jag en på den elfte och sista affären jag är på. Och naturligtvis kostar väskan 99 kronor, och jag vet att jag har 100 kronor i plånboken. Tänker Cecilia på att hon behöver frukost nästa vecka? "Äääh, jag kan dricka vatten till brödet den här veckan!" Så hon köper den svarta väskan för sin sista hundring.
Men mamma resonerade som så, att då det var den sista affären jag var i, och pengarna räckte precis, så var det helt enkelt meningen. Tack mamma!

Lex and the city

Jajemän, på lördag är det dags för terminens sista sittning, med camping- och husvagnstema. Det är alltså jag och en massa juriststudenter utklädda till galenskaparna-karikatyrer. Såklart med fördrink och trerätters, för att förfina det hela. Jag ser verkligen fram emot sittningen, känner mig rastlös såhär på vårkanten, vill hellre vara ute och springa, fika på stan, dricka cocktails och mingla än sitta vid ett skrivbord och plugga.

Funderar på att hälsa på mamma i Rimbo om någon vecka, skulle vara skönt att komma bort en liten stund innan tentan. Hehe, för att påminna mig om att det faktiskt finns ett liv EFTER domedagen.

Och solen fortsätter att lysa och värma Umeå, väldigt härligt! Idag var det visserligen något kyligare, men det är därför man tränar - för att värma sig!

Nu blir det te och Sex and the city.

See ya!

RSS 2.0