Faktum.

Antal skickade sms de senaste 30 dagarna: 489.
Antal mottagna sms de senaste 30 dagarna: Lägg ner att räkna.
Kostnad: 0 kr.
Status: Ekonomisk mobilberoende med vältränade fingrar. Potentiell nörd med risk för display-ögon.

En gång, visst, men det här börjar bli löjligt.

Var på väg hem från stan efter några ärenden, och hade två tunga kassar med matvaror med mig. Solen gassade så jag stannade för att ta av mig jackan. Då kommer en stor man med stort rött skägg och hatt fram till mig och frågar:
- Do you speak English?
Fan vad trött jag börjar bli på den frågan...
- Yes, I do..
Då berättar han för mig att jag inte hade kunnat ta av mig jackan kl. 7 imorse, för då var det frost. Ja, svarade jag, det är så där, såhär års i Sverige. Kallt på nätterna, varmt på dagarna.
Han frågar vad jag heter, jag svarar "Cecilia". Jag plockar upp mina kassar och börjar gå, han forsätter bredvid mig.
- What a lovely name!
Suck. Vad vill karln? Jag vill ju fortsätta lyssna på musik.
- Are you a student?
Ja. På frågan svarar jag att jag läser juridik.
- Second year?
Jag svarar att nej, jag läser sista året, är klar till jul.
- Then you must be a lot older than you look!
What the fuck?!
- Yeah, you look like seventeen. Maybe seventeen and a half, with a big half!
Jag bara skakar på huvudet. Jag brukar alltid få höra att jag ser äldre ut än jag är, det har jag fått höra sen jag var 13 år. Nu är jag snart 23 och ser plötsligt yngre ut?
Därefter frågar han om mitt efternamn är Andersson, Olsson, Larsson eller nåt. Nä, ingen av dem, svarar jag. Vad är det då? undrar han. Jag tänker inte tala om det för dig! svarar jag.
- Oh, I'll find out anyway.
!!!
- Where are you from? frågar jag.
- Oh, I can tell you a lot about me, even my last name!
- No, I only want to know where you're from.
- London! svarar han.
Naturligtvis.


Am I wearing a fucking sign that says "You don't speak Swedish? Are you a little nuts? Talk to this girl!"?

Fyra dagar i Barcelona

Här kommer en snabbgenomgång av vad dagarna i Barcelona bestod av. För bilder, se Facebook!




Dag 1:
Vi tappar bort oss på flygplatsen men hittar till slut en taxi som tar oss till fel hotell. Letar upp en ny taxi som tar oss till rätt hotell. Eftersom vi är två tjejer får vi konstiga frågor och konstiga blickar när kvinnan i receptionen konstaterar att vi har ett dubbelrum med en säng. Vi skrattar, lämnar våra väskor och tar sikte på första skylt med ordet "Bar" - så vi korsar gatan. Köper ett glas fantastiskt gott vin och skålar in fyra dagars semester i Barcelona!

Strövar runt lite, hittar en restaurang och käkar lite sen lunch, jag får beställa på spanska vilket fungerar förvånansvärt bra. Dricker ett vin som smakar mer som äppeljuice (och var urinfärgat, hmm). Efter det tar vi en kort sväng runt kvarteret innan vi går tillbaka till hotellet för en tupplur - ingen av oss sov länge kvällen innan och planet lyfte kl. 7.

På kvällen klär vi oss lite partysnygga och går några kvarter för att se oss omkring. Stannar vid ett ställe och bestämmer oss för en nachos och ett glas vin. Lånar toaletten vilket blir en spännande upplevelse - dubbeldörrar med ett halvdant lås (jag sitter och håller i dörren), lyset släcks var 10:e sekund och jag får leta lampknappen ett par gånger. Tur jag inte är mörkrädd.

Vi går vidare, stannar till vid en elegant hotellobby och tar varsin Kir Royal. Efter det tar vi en annan väg tillbaka för att se lite mer av stadsdelen, och stannar till vid en restaurang/bar som ser mysig ut. Vi möts av en trevlig ung italienare som serverar oss, jag beställer en Amaretto (blir erbjuden ett dricksglas men nöjer mig med en shot, herregud - Amaretto i dricksglas?!). Vi sitter länge och pratar, tar en till liten drink och italienaren kommer med chips gjort på banan, potatis och dylikt, och choklad (utan att vi beställt). Mycket trevligt!

Dag 2:
Ligger och drar oss en stund, innan vi letar oss till den lämpligt placerade bar/restaurangen på andra sidan gatan för frukost/lunch - Spaghetti Bolognese (bra skit). Sen går vi ett par kvarter upp till den berömda La Sagrada Familia, fantastiskt verk. Följer en gata bort till en stor shoppinggata, ramlar in i Louis Vuitton (hoppsan) och andra modebutiker innan vi sätter oss ner för ett par glas rosévin. Härligt att ta in staden!

Köper ett par skor och stillar abstinensen, går sedan vidare bort till La Rambla (Barcelonas mest berömda gata) och tittar på alla stånden, människorna, butikerna. Vi höjer ögonbrynen åt att det säljs kaniner och undulater mitt på gatan, vi flinar åt clownerna och mimarna. Sätter oss för lite snacks, och underhålls av en clownklädd mimare. En man kommer fram och tittar på mig, gör några snabba klipp med en sax i ett svart pappersark, lägger det på ett vitt ark och vips! - min silhuett! Helt otroligt detaljerat på ofattbart få sekunder. Senare kommer en man fram till oss och vill sälja en ros, vi tackar båda nej. Han ger mig i alla fall en ros, en helt fantastiskt fin ros som vi njöt av resten av vistelsen! (se bilder på facebook :D)

Taxifärd hem, en tupplur, sen ut sent för att leta rätt på en restaurang. Jag var vid det här laget rätt grinig på grund av låg blodsockernivå vilket bidrog till smått irriterat letande och sedan några tysta minuter medan jag, när vi väl hittade en restaurang, slevade i mig brödbitar och tilltugg som om jag inte ätit på flera veckor. En liten martini till det så lugnade jag ner mig. Efter 15 minuter tittar jag upp och finner Jenny sitta och flina åt mig, och inser att jag måste sett ut som en ociviliserad femåring både till humör och uppförande (bortsett från intaget av alkohol, då). Jag torkar generat bort smulor från mungipan. Hehe... Skål!

Dag 3:
Ligger och drar oss. Vi kliver upp och gör oss i ordning. Vi startar dagen med lite kallt rosévin, Jenny är en underbar resekamrat! ;) Går sen till andra sidan gatan för en Spaghetti Bolognese, och tar god tid på oss. Vi bestämmer oss för att se en stor park som visade sig vara helt gudomligt vacker med fontäner, en damm, statyer, papegojor och änder. Vi går sen några gator in till stan, och passerar en kvinna i en liten bil som inte vet hur hon tar sig ut från parkeringsplatsen - hon backar in i trottarkanten bakom sig, kör in i trottoarkanten framför sig och håller på så flera gånger. Av ren instinkt ropar vi till lite när hon kör alldeles för nära en bil som står parkerad bredvid. Jag och Jenny skrattar så vi gråter - för det första var inte parkeringen så liten, för det andra har hon en skitliten bil och för det tredje kör/backar hon in i kanten inte bara en eller två gånger, utan säkert 10-15 gånger innan hon hittar ut. När hon väl gör det håller vi oss på avstånd.

Vi sätter oss för att äta lunch på ett ställe där de sålde gudomliga mackor (jag åt ciabatta med chevréost, spenat, tomat, honung och valnötter) och underbar sangría, och vi njöt av solen som verkligen värmde! Mätta och belåtna går vi sen in i de äldsta delarna av Barcelona - de gotiska kvarteren med mörka, trånga gränder, gamla vackra byggnader, kyrkor med innerträdgårdar och svindlande gamla pelare. I en kyrka stod en fontän där man kunde dricka vatten (förmodligen var det väl heligt och sånt) och man kunde slänga i mynt. Så kungen på en svensk enkrona ligger nu på botten där. I kyrkan fanns även väldigt sociala ankor som älskar kameror.

Efter detta går vi längs en gata för att leta reda på en taxi, och bakom oss börjar en äldre gubbe följa efter oss och svamla högt på spanska. Inte bara några meter, utan länge. Jag och Jenny vänder oss bägge om samtidigt och skriker åt honom att hålla käften, vilket får tyst på honom. I några sekunder. Sen sätter han igång igen, jag drar in Jenny i en butik och låter honom passera. Sen går vi över till andra sidan gatan, och ser gubben skrika åt andra gående istället. Jag gissar att han var ett byoriginal som inte riktigt ingår i turistattraktionen.

Taxi hem (ja, hotellet känns som hemma vid det här laget) och vi hoppar av några kvarter innan hotellet för att gå in i en affär och köpa lite vatten och snacks (för att undvika gårdagens misstag med sjunkande blodsockernivåer innan middag) och går sen många fler kvarter än vi räknat med för att komma fram till hotellet. Väl framme lutar vi oss mot väggen i hissen och somnar nästan stående - värmen och intrycken och vinet vaggar oss till ro. Tvärsomnar i sängen och vaknar två timmar senare.

Men vad gör det?? Vi duschar, trycker ner en galge i en vinflaska för att få bort korkjäveln, klär på oss, lyssnar på musik på våra telefoner, pratar och tjoar. Jenny stannar kvar på hotellet och vilar lite till medan jag träffar Kevin, en engelsman jag träffade på Marks bröllop i december förra året som råkar vara i Barcelona samtidigt (!). Jag och Jenny bestämmer oss för att jag äter middagen någonstans livligare än i stadsdelen vi befinner oss, så hon sen kan möta upp mig för utgång. Detta blev kvällen:

- Jag möter upp Kevin i hotellreceptionen, berättar om Jennys och mina planer varför vi ber hotellkillen (fin kille) ringa efter en taxi. Under tiden tar vi en drink i baren. Snabb taxikille, jag och Kevin halsar.
- På väg ut till taxin vänder sig Kevin snabbt till killen i receptionen (som kunde engelska) och frågar efter de livligaste delarna av Barcelona. Hotellkillen frågar taxikillen (som inte kunde bra engelska) och de två kommer fram till att vi ska till hamnen. Sagt och gjort. In i taxin, killen pratar på och är väldigt trevlig - ursäktar sig för att hans engelska är dålig, men då han pratar sakta spanska förstår jag och kan göra mig förstådd. Han förklarar att området han kör oss till har många restauranger och det är jättenära till tre diskotek, och han rekommenderar starkt en av restaurangerna och en av diskoteken. Han ringer till och med från taxin och beställer bord åt oss! Han guidar längs vägen och väl framme varnar han oss för ficktjuvar och ber oss vara försiktiga, innan han kliver ur taxin och följer oss till restaurangen för att tala om för restaurangpersonalen att vi är de han bokat bord åt. Vi blir väl omhändertagna.
- Jag och Kevin äter en underbar middag, dricker gott vin, pratar i några timmar och har supertrevligt!
- Jenny och jag möts upp och börjar jaga rätt på Shoko - diskoteket vi varmt rekommenderades. På väg dit bombarderas vi av biljetter från personer som står och gör reklam för de olika diskoteken, och vi får biljetter till Shoko vilket visade sig vara nödvändigt för att komma in.
- Väl inne bestämmer vi oss för en Cosmopolitan, en öl och två Jäger. Gött! Dansa dansa dansa, en martini, dansa dansa och sen hem.
- Pratar i flera timmar, skrattar och somnar en bit efter att solen stigit upp.

Dag 4:
Vaknar smått trötta efter alldeles för lite sömn. Den första tanken som slår mig är att det är sista dagen och att jag om 12 timmar kommer vara i Sverige. Jag blir väldigt nedslagen av tanken och förvånas över hur bra jag trivs i Barcelona. Känner mig tjurig som en femåring när jag tar en dusch och klär på mig. Jag och Jenny delar på det sista vinet, packar och kommer under tiden fram till att vi vill till stranden.

Vi äter frukost/lunch på favoritstället på andra sidan gatan, Spaghetti Carbonara (tydligen har några envisa turisttjejer ätit upp all Spaghetti Bolognese). Efteråt letar vi upp en taxi som tar oss till stranden. Jag säger några fraser på spanska som gör den unga snygga taxikillen väldigt positivt överraskad och glad. Så fort jag kommer till sandstranden tar jag av mig skor och strumpor och känner sand och snäckor under fötterna - underbart! Springer ner till vattenbrynet - iskallt vatten, men vad gör väl det? - solen gassar och vi ligger ett par timmar och bara njuter. Det går inte att beskriva, så underbar känsla. Vi får sand överallt, i håret, öronen, i väskorna, i jackan, i byxorna. Och jag bränner mig lite i solen.

Efter ett tag bestämmer vi oss för ett sista glas vin vid en bar på stranden, går dit och sätter oss och pratar om diverse detaljer från vår vistelse i Barcelona. En snabb drink för att skåla av resan, sen letar vi upp en taxi som tar oss till flygplatsen. Medan jag väntar på taxin tittar jag på stranden och havet och undrar vad fan jag tänker med, som lämnar detta ställe.

En sak är säker - jag ska tillbaka.

Tack Jenny för fyra oförglömliga fantastiska dagar! Gracias! ;)

Veckans skratt!

Mamma till Per: Saknar du kalvarna?
Per: Jaa.
Mormor: Men Per, Anne är ju här!

-------------------

Mamma till mig: Om du inte talar om för mig vem du tänker åka till Rom med, får du inte åka.
Jag: Jag är vuxen, jag behöver inte berätta allt för dig.
Mamma: Då får du inget godis i påsk.
Mormor: Cecilia, påsktuppen kommer till oss i år.
Jag: Gör den?! *ler stort*
Mamma: Nej, inte till vuxna barn som inte berättar allt för sin mamma!
Mormor *ger mamma en menande blick*: Jaså?!

RSS 2.0