Djur som komiker

Jag höll på att tjuta av skratt när jag tog de här bilderna.

Den första visar en lekfull Disa som just fångar en flygande boll. Måste ju säga att det är imponerande hur en hund så välgjort kan imitera en shake it, shake it-dans!

 


Här har vi istället en iakttagande, stillsam katt med likgiltig blick som tänker:
"Rolla på du. Var tror du håret kommer ifrån? Så fort du flyttar på dig hårar jag ner där igen. Pucko."



Är det inte härligt med djur?

Uppdatering

Okej. Jag är smärtsamt medveten om att jag inte uppdaterat bloggen på sistone. Och jag är lika medveten om att många av er undrar vad fan som händer. Sommarjobb på annan ort? Ny kille? London? Framtidsplaner?

 

Okej. Så här är det. Jag har tillfälligt övergivit Uppsala för arbete i Norrtälje i 10 veckor. Detta tilltag är ett ytterst desperat bevis på mitt behov av inkomst samt avsaknaden av motståndskraft till ett arbete som bringar erfarenhet och meriter av högsta värde med avseende på mina yrkesmässiga karriärmål. Till detta medföljer det praktiska i att inhysa mig hos mamma för att bespara mig största delen av pendlingskostnaden- och tiden. Arbetet är intressant och givande, om än väldigt lugnt emellanåt. Men med tanke på min arbetsplats är detta något som ska betraktas som positivt.

 

Jag återvänder dock till Uppsala så fort tillfälle ges, inget uppväger nätter i egen säng och gos med egna håriga bäbisar, samt den i sig underbara upplevelsen av att vistas i Uppsala, för att inte glömma de härliga människorna.

 

Jag har avslutat mina sista kurser på juristlinjen, liksom kriminologin – sista delkursen var kriminalpolitik och det visade sig vara ett för mig högintressant område. Där hittade jag många aspekter som tilltalade mig, och gav mig idéer till examensarbetet jag ska skriva i höst. Tanken är att jag ska skriva om straffrätt, och då påföljdssystemet inriktat mot sexualbrottslingar och personer som utövat våld i nära relationer, gärna med brottsofferperspektiv. Mitt sommarjobb ger mig en hel del underlag för detta. Det visar sig i höst vad dessa beståndsdelar frambringar för resultat. Angående kriminologin har jag fattat beslutet att fortsätta utbildningen till dess att jag erhåller en examen.

 

I höst hittar ni mig i Sutton, sydvästra London. Där har jag hittat mig en underbar engelsman som för vårt ändamål införskaffat en tvåvåningslägenhet. Jag ämnar skriva uppsatsen därifrån, medan jag utforskar London och England tillsammans med Kevin. Jag lämnar Sverige den 24 augusti, återkomst planerad till december.

 

För övrigt väntar jag med spänning på mitt brorsbarn som förväntas när som helst. Jag ska bli faster och längtar efter att snusa bäbis.

 

Livet snurrar fort nu, som ni märker.


RSS 2.0