Rättsfilosofiska slutsatser

”I do not, of course, mean that only then is it legally binding. I mean that to say that it is legally binding implies that it claims to be morally binding, and that it is binding only if it is morally binding, and that it is taken to be binding as it claims to be only by those thinking it to be morally binding.”


Glasklart!


Världens bästa pluggpepp...?

Vaknade så täppt i näsan att jag seriöst trodde jag höll på att kvävas, rosslade som en 80-årig karl som rökt cigaretter hela sitt liv. Fick ta i för att snyta mig vilket resulterade i näsblod. Ögonen sved och halsen kände jag för att slita ut med mina bara händer. Jag vaknade på strålande humör!

 

Började plugga för hemtentan, gjorde mig tillrätta i sängen och började läsa. Vaknade efter en stund med Tjocka Boken på bröstet och mitt huvud djupt nersjunken i kudden. Vad i…? Okej, nytt försök. Pluggade en kvart, slöt ögonen bara en liten stund... Vaknade med ett ryck. Okej - en gång till..! Efter en halvtimmes läsande gav jag upp, flyttade på bok och dator med anteckningar, ställde in mobilen så den skulle ringa efter 45 minuter – och tvärsomnade. Vaknade när mobilen ringde, svor och tittade mig förvirrat omkring, vad fan händer??

 

Okej. Nytt försök. Insåg att sängen inte var en lämplig studieplats just idag, utan placerade mig vid köksbordet för en hel arbetsdags obekvämt pluggande – nu jävlar!

 

Världens bästa pluggpepp när man är sjuk och så trött att man knappt klarar av att skriva en hemtenta på begränsad tid, kom från Jakob som skrev några spontana rader på MSN efter att jag kortfattat beskrivit min träliga situation. Tack, Jakob, fick mig att skratta! :D

 

MSN-konversation:

när din väg är lång Cissi

och du är trött

men du ändå måste skriva

åhåhhååå

 

och när skuggorna

börjar växa och få liv

men du fortfarande är sjukt jäkla trött

är jag online

och jag följer allt du skriver till mig

och vet du Cissi

jag är alltid online....

 

så skriv till mig

och håll en hand om Disa

hon är där

och aldrig lämnar vi dig

 

 

Det dröjde inte mer än en halvtimme-timme så skickar Jakob en låt till mig. Han har spelat in en låt han gjort…


Med piano som verktyg spelar han melodin ”Se på mig” med underbar lätthet och sjunger:

Nu är det hemtenta

Och du är sjuk

Men du måste ändå läsa på

Rättshistoria, ur ett komparativt perspektiv

Fast du vill ju bara sova


Vet du Cissi, att vi båda sitter i samma båt

Men för dig, skrev jag en låt


Så kämpa på – tappa inte fokus

Det är svårt, men du, jag tror på dig

Om ett år, när du lyssnat på det här igen

Vet du att, i mig har du en vän


Turen på min sida!

Fick ett härligt mail häromdagen, så fullständigt oväntat och positivt: jag skulle få en DVD! Eller?




ENDAST 6130 poäng ifrån! Oj oj, känner ni spänningen?? Det är NÄRA!

Speciellt om man jämför med den här upplysningen:


Hm.... Nu blev det svårt. Lägga ner massor med pengar (och tid) och tjäna ihop de där 6130 poängen (kräver ju tydligen att jag jobbar betydligt hårdare än jag gjort hittills), eller jobba lite mindre och istället använda pengarna till att köpa fanskapet?

Kanske beror på hur jag kan tjäna ihop poängen?


Alltså, ja, varför inte? För de där poängen kan jag ju få nästan två DVD:er.

Å andra sidan kan jag få två DVD:er för den summan varsomhelst. Utan krångel.

En mycket bra affärsidé, eller vad säger ni?

2010 och ett nytt liv

Tyckte det kanske var dags för en lägesrapport igen.

 

Erik flyttade ut i måndags kväll, vi har för er som inte förstått/hört det separerat efter 7 år tillsammans. Det var ett gemensamt beslut och vi är bra vänner, så ingen anledning till oro. Djuren kör vi delad vårdnad om.

 

Efter att tillbringat måndagen i sängen och mått dåligt över hela situationen (separationsångest) klättrade jag så ur min pyjamas vid halv åtta på kvällen för att utfodra grabbarna som flyttade Eriks saker. Kom efter det inte i säng förrän efter 6 morgonen efter, Herr Sömnlöshet och jag har blivit bra vänner nu. Har inte sovit en hel natt på snart två veckor, och jag skäms över att säga att katten äter mer än jag. Men trots att hela mitt system är rubbat och jag är fruktansvärt sliten av att dribbla skola, att degradera från sambo till ensamboende, aptit- och sömnlöshet samt pressen att få lägenheten beboelig igen (med mycket lyckat resultat), mår jag rätt bra. Jag är trött, men jag mår bra och känner att detta var rätt beslut. Erik trivs i sin nya tvåa och han har fått den riktigt mysig, han är också ovan men nöjd med vår nya situation.

 

Jag och Dolis håller på att bekanta oss med nya soffan, vi är bägge väldigt förtjusta i den. Soffan har blivit min nya kärlek, så badkaret har fått lite konkurrens, men som tur är råder inga monogamiavtal. Under min fejkbrasa har jag lagt en fårskinnsfäll som är väldigt populär hos djuren. Problemet är bara att Dolis inte riktigt vet om hon ska döda den eller mysa ner sig i den. Så hon garderar sig och kör lite både och.

 

Tentan i polisrätt klarade jag bra, visade det sig, så höstterminen kan jag nu lägga bakom mig. Nu är det laddning inför en hemtenta i rättshistoria plus att köra igång nya kursen i kriminologi. Träningen ligger tyvärr på hyllan för tillfället, känns som att idén att ställa sig på ett löpband när man har ungefär så pass mycket energi som en elektrifierad spyfluga bäddar för en kollaps. Vinterpromenader med Disa får duga tills jag och John Blund haft en hel natt tillsammans.

 

Status: singel, ensamboende, nöjd, otränad, trött och är nykär i en soffa.


RSS 2.0