Tvåtusenelva inleds med vila

Vi körde genom Europa på tre dagar. Två dagar första gången, en övernattning. Andra gången annan årstid, resan tilläts ta tre dagar och två övernattningar. Likadant tredje och sista körningen genom de sju länderna.

 

Dag 1, packning av bil tills den liknade en micrad popcornspåse, färja mellan Dover-Calais, England-Frankrike-Belgien-Holland. Övernattning i Venlo. God mat, men alldeles för trötta för att njuta något längre i baren, så det blev sussa kudde istället.

 

Dag 2, tidig avfärd genom ett segt jävla Tyskland med köer på autobahn (jamen för helvete, autobahn?! 60 km/h?!!) och sen ett glatt Danmark (det har varit bättre om jag haft skridskor på bilen istället för däck). Olyckor? Nej, inte mer än att vi blev prejade in i vägräcket av en fet lastbil med en (onykter?) tysk bakom ratten, vilket orsakade skrapmärken på höger backspegel som för övrigt slog igen – men vi klarade oss. I Danmark hamnade vi bara ett par bilar bakom en olycka med en lastbil som tvärställt sig över bägge filerna. Väl i Malmö fjorton timmar senare snurrade vi runt som idioter några varv innan vi hittade en parkering i närheten av hotellet (som för övrigt var jättelätt att hitta). En sallad på Max och en flaska vin på hotellrummet till ett avsnitt av Desperate housewives - sen snarkade vi gott.

 

Dag 3, lite matta men fick energi av att det var sista dagen. Kortaste dagen med bara sju timmars körning. Möttes väl av en gudasänd Erik som både erbjöd sig att tvätta bilen och hjälpte oss att tömma den – så otroligt uppskattat!

 

Jamen sen bar det av till julshopping, kylskåpsfyllning, slutgörande av examensarbete, uppackning och sen lite ny packning då det bar av till Kumla, sen till mamma över jul, sen till Krokom över nyår och sen…

 

Nu är vi hemma. Efter närmare 600 mil på vägen bara i december. Vi har bestämt oss för att sluta använda hallgolvet som landningsbana, flytta in Kevin på allvar och faktiskt inse att jag är klar med utbildningen och typ… ta semester två veckor.

 

Var är min drink?

 

 

 

God fortsättning (från Piccadilly Circus)!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0