England 31 december


Nu är det Erik som gästbloggar. Tänk att det krävdes en Englandsresa in på 2010-talet innan jag skriver mitt första blogginlägg...

Innan bröllopet var det dags att flytta på den högerstyrda bilen, och naturligtvis måste man ju passa på att ta en sväng runt hela kvartetet... på vänster sida vägen medan hastighetsmätaren visar "miles per hour" och termometern visar grader i Farenheit.



Quite scary to drive in the country that likes to be contrary! :O

Eftersom vi bor i förorten Enfield där 110 år gamla par- och radhus i rött tegel frodas måste man ju bara föreviga dem. De är ju trots allt så typiskt engelska i våra turistögon. Varsågoda:





Interiören i huset vi bodde i:




Och till sist några rätt intressanta detaljer:





Nyårsafton firades hemma, en mycket lugn dag med handlande för Mark och Carol, och teve och bad för Erik och Cecilia. Middagen bestod av en förrätt av camembert som tillagades med vitt vin och vitlök i ugn - sagolikt god! Huvudrätten gjorde Cecilia och Erik - spaghetti med vitlök, spenat och kyckling. Till detta drack vi gott vin. Kvällen tillbringades i vardagsrummet framför tv:n, men utan det för oss så brittiska "Grevinnan och betjänten". Istället blev det Wallander - på svenska med engelsk text. Snacka om bakvända världen! Kvällen var hur mysig och trevlig som helst, med lite champagne till tolvslaget och fyrverkerier i området. Det blev till att höja glasen två gånger, då Sverige ligger en timme före. ;)






GOTT NYTT ÅR (x 2)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0