Mumspizza

Tänkte jag skulle dela med mig av pizzadegsreceptet vi provade häromdagen.

4 pers:
2 dl dinkelmjöl (vi hade fullkornsdinkelmjöl hemma, fungerade också bra)
2 tsk torrjäst (med torrjäst har man en påse hemma ett tag, behöver inte planera i förväg som med sån där jäst man köper och har i kylskåpet)
1 tsk bakpulver
1 ½ msk rapsolja (vi hade ingen, gick bra ändå)
1 tsk honung eller agave
2 krm havssalt
1 msk linfrö, chiafrö eller fiberhusk
1 msk solrosfrö
½-1 dl ljummet vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop mjöl, jäst och bakpulver, tillsätt salt, honung och vatten och knåda till en slät deg. Kavla ut degen tunt, strö över fröerna och kavla in dem i degen. Förgrädda i 5 minuter. Gräddningstiden sedan kan variera beroende på vilken topping du väljer, men 10-15 minuter är en riktlinje. Klart! Vi gräddade på pizzastenen min kära bror köpte mig för några år sedan, blir alltid supergod botten med den!

Fröerna kan man ju skippa, men de är bra en källa till en massa nyttigheter. Vill man fortsätta på den nyttigare linjen gör man sin egen tomatssås (så slipper man alla E-ämnen), fördelen är ju också att man kan krydda själv. Vi gjorde tomatssås med passerade (hade inte krossade) tomater, tomatpuré, hackade ner schalottenlök, krossade i vitlök och blandade även i majs. Som kryddor blandade vi ner torkad basilika, timjan och oregano. Jag stekte zucchini med rosmarin och olivolja och torrostade pinjenötter. Det utgjorde toppingen, plus parmesan (vanligtvis brukar jag ha fetaost på, men vi hade ingen hemma). Kevin lade också champinjoner och färska tomater på sin sida. Ruccola eller färsk spenat är gott att ha på också. :)

Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0